Activitatile proiectului

Activitatile proiectului

Activitatile ce se vor derula in cadrul proiectului “TOP Management SV-BI – Firme de exercitiu pentru accesul elevilor la pozitii de top management, cercetare si inovare in viata profesionala” pentru realizarea obiectivelor proiectului sunt:

A1. Managementul proiectului – sunt activitati ce presupun planificarea, coordonarea, evaluarea si raportarea activitatilor specifice si constau in:
A1.1 Pregatirea proiectului
A1.2 Activitatile administrative curente legate de implementarea proiectului
A1.3 Achizitiile de bunuri si servicii
A1.4 Auditul proiectului
A1.5 Monitorizarea si evaluarea proiectului

A2. Inscrierea grupului tinta – Activitatea de inscriere a grupului tinta presupune realizarea unei liste a elevilor, intalniri de prezentare cu elevii si parintii elevilor minori; selectarea elevilor care vor infiinta si dezvolta firmele de exercitiu; completarea periodica a documentelor de inregistrare in grupul tinta.

A3. Planificarea personala consta in furnizarea de servicii de consiliere prin desfasurarea de ateliere de consiliere si sedinte de consiliere.

A4. Biblioteca vie a managerilor/profesiilor de top este o activitate de consiliere ce consta in organizarea si desfasurarea de intalniri ale elevilor din grupul tinta cu reprezentanti de la nivelul de top management de la companii din cele doua regiuni.

A5. Competente pentru top management se realizeaza prin furnizarea de servicii de consiliere in cadrul atelierelor non-formale in vederea dezvoltarii de competente necesare pentru top maangement si pentru managementul firmelor de exercitiu.

A6. Firma de exercitiu in inovare, crecetare si management
A6.1 Initierea firmelor de exercitiu si inregistrarea lor la ROCT. Vor fi initiate 100 de firme de exercitiu in domeniile de activitate: cercetare, Inovare, servicii de consultanta in management, servicii de management financiar, servicii ale managementului resurselor uamne sau alte domenii de activitate in aria cercetarii, inovarii si managementului.
A6.2 Dezvoltarea planurilor de afaceri
A6.3 Functionarea firmelor de exercitiu
A6.4 Targul interregional al firmelor de exercitiu
A6.5 Schimburi de experienta cu firmele mama si alte firme din regiune
A6.6 Realizarea docuemntatiei pentru inscrierea firmelor de exercitiu ca CDS/Cerc/Club

A7. Concursul de planuri de afaceri

A8. Vizita de studiu la Scoala Studio Activitatea este una de motivare si are ca scop cresterea capacitatii de adaptare a elevilor cu rezultate academice ridicate la insertia pe piata muncii si cresterea contributiei acestora la activitatea economica a regiunii.

A9. Promovarea proiectului Aceasta activitate va consta in:
A9.1 Seminariile regionale de lansate
A9.2 Realizarea ghidului de bune practici al proiectului cu proiectele initiate si derulate si alte rezultate realizate pe parcursul proiectului
A9.3 Comunicarea in proiect – se realizeaza prin intermediul unei pagini web de promovare a proiectului, publicarea de comunicate de presa in presa scrisa din cele doua regiuni, aparitii televizate, distribuirea de materiale promotionale catre membrii grupului tinta si la evenimentele organizate in cadrul proiectului si postarea de roll-upuri si bannere.
A9.4 Conferinte regionale de diseminare