Comunicat presa – Organizare tabara educationala

Comunicat presa – Organizare tabara educationala

August 2019

 

Comunicat de presă
Organizare tabara educationala in cadrul Scolii de Vara
“Șanse Egale la Educație în Vrancea – SEE Vrancea”

 

In cursul lunii iulie, un numar de 39 de elevi din cadrul Scolii Gimnaziale „Virtescoiu” si Scolii Gimnaziale „Ionel Sirbu” Ciorasti au participat la tabara educationala „Scoala de vara” organizata in cadrul proiectului „Sanse Egale la Educatie in Vrancea – SEE Vrancea”.

Pe durata celor 7 zile, elevii insotiti de cadre didactice si membri ai echipei de implementare, au desfasurat activitati bazate pe temele propuse in cadrul proiectului:

  • Comunicare si creativitate
  • Dezvoltare personala si stil de viata sanatos
  • Minunile mediului inconjurator
  • Stiinta si tehnica

Activitatile din cadrul taberei educationale s-au axat pe organizarea de ateliere tematice, jocuri motivationale outdoor si indoor, drumetii si excursii, orientare turistica, ecologie etc.

Scopul taberei educationale de vara este de crestere a gradului de participare scolara si  a nivelului de cunostiinte al elevilor, in vederea integrarii in societate  si stimularii continuarii scolii, constientizand importanta acesteia pentru viitorul lor. De asemenea ne dorim ca prin organizarea acestui tip de activitate, pentru copiii si tinerii din mediul rural din cele doua comunitati in care se implementeaza proiectul, sa contribuim la scaderea analfabetismului in comunitate si in special a analfabetismului functional in randul elevilor.

Incepand cu luna Mai.2018, pentru o perioada de 36 de luni, Asociatia SCIENTIA NEMUS , in parteneriat cu UAT Comuna Ciorasti si unitatile de invatamant preuniversitar asociate: Scoala Gimnaziala „Ionel Sirbu” Ciorasti si Scoala Gimnaziala Vartescoiu implementeaza proiectului Sanse Egale la Educatie in Vrancea – SEE Vrancea, cod proiect POCU/74/6/18/105800.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 si se deruleaza pe o perioada de 36 de luni, avand valoarea totala a Contractului de Finantare de 4.929.340,36 lei din care 4.189.939,31 lei valoare nerambursabila UE.

Obiectivul general al proiectului este compus din prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii pentru un numar de 620 persoane din comunitatile rurale din judetul Vrancea: Ciorasti, Balesti, Vartescoiu, prin implementarea de programe educationale integrate de tip preventiv si remedial.

Acest obiectiv general se traduce in beneficii reale si vizibile pe termen lung pentru 620 persoane din mediul rural, ce apartin grupurilor vulnerabile, cu un risc ridicat de parasire timpurie a scolii, care sunt asistate prin proiect atat financiar, cat si prin activitati specifice menite sa contribuie la imbunatatirea competentelor de baza ale acestora. Membrii grupului tinta sunt implicati in activitati formale, non-formale si informale menite sa ii atraga pe acestia catre activitatile educative obligatorii dar si sa le imbunatateasca performantele.

Rezultatele corespunzătoare obiectivelor proiectului:

180 de prescolari, membri ai grupului tinta, care beneficiaza de sprijin pentru participarea la educatie timpurie si imbunatatirea competentelor de baza, de varsta prescolara din mediul rural din cele 3 comunitati vizate in proiect. Imbunatatiri: reducerea riscului de parasire timpurie a sistemului educational.

440 de elevi (220 elevi din invatamantul primar si 220 elevi din invatamantul gimnazial) din mediul rural care beneficiaza de sprjin pentru participarea la educatie prin implementarea a 3 programe: Scoala dupa Scoala, Scoala de vara si CodeKids.

Beneficii:imbunatatirea competentelor de baza in vederea trecerii cu succes a testelor si examenelor nationale, cresterea performantelor in randul elevilor cu rezultate bune la invatatura, dezvoltarea de competente de programare intr-o era a tehnologiei.

 

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Informatii suplimentare se pot obtine de la Asociatia SCIENTIA NEMUS

Email: office@scientianemus.org

Website: scientianemus.org

2019.08_Comunicat de Presa_SEE-Vrancea_Sinteza activitati desfasurate