Comunicat – Selectie grup tinta

Comunicat – Selectie grup tinta

Publicat: August 2015

COMUNICAT DE PRESĂ SELECȚIE GRUP ȚINTĂ
“TOP Management SV-BI – Firme de exercițiu pentru accesul elevilor la poziții de top management, cercetare și inovare în viața profesională”

Asociația Română de Consiliere și Sprijin, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Colegiul Național “Traian”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” și Asociația Scientia Nemus implementează proiectul “TOP Management SV-BI – Firme de exercițiu pentru accesul elevilor la poziții de top management, cercetare și inovare în viața profesională”, POSDRU/175/2.1/S/149902, proiectul cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Asociația Scientia Nemus anunță încheierea selecției grupului țintă pentru proiectul “TOP Management SV-BI – Firme de exercițiu pentru accesul elevilor la poziții de top management, cercetare și inovare în viața profesională” în regiunea București-Ilfov.

Implicarea în proiect a instituțiilor de învățământ din regiune, instituții cu rezultate recunoscute la nivelul excelenței s-a realizat prin completarea unui formular de aplicație, în baza căruia au fost selectate șase licee. Din municipiul București au fost selectate următoarele instituții de învățământ: Colegiul Național “I. L. Caragiale”, Colegiul Național “Gheorghe Șincai” și Colegiul Național “Grigore Moisil”, iar din județul Ilfov au fost selectate doua instituții de învățământ, Liceul Teoretic “Traian Lalescu” din localitatea Brănești și Liceul Teoretic “Alexandru Rosetti” din localitatea Vidra. Acestora li se adauga Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”, partener în proiect și cu rezultate recunoscute la nivelul excelentei școlare și profesionale.

Fiecare institituție de învățământ implicată a întocmit o listă cu potențialul grup țintă ce cuprindea un număr de 40 de elevi cu rezultate academice bune și foarte bune. Din aceaste liste au fost selectați 150 de elevi care au fost înscriși în grupul țintă și vor participa la activitățile ce se derulează în proiect.

Pe parcursul lunilor august – decembrie 2015, elevii vor beneficia de servcii de consiliere în carieră, vor fi implicați în dezvoltarea de competențe necesare accesului la poziții de top maangement sau în companii specializate în domeniile cercetării și inovării, vor dezvolta planuri de afaceri, vor iniția 100 de firme de exercițiu în domeniul managementului, cercetării și inovării. De asemenea, vor participa la întâlniri cu reprezentanți ai companiilor de top din regiune, la o vizita de studiu la Scoala Studio și la un târg interregional al firmelor de exercițiu.

Detalii suplimentare se pot obține de la:
Ana Mihalcea – Manager proiect, E-mail: anamihalcea@arcs.ro
Irina Spînu – Expert promovare, E-mail: irina.spinu@scientianemus.org