Respect pentru natura!

Respect pentru natura!

  • Locatie de desfasurare: Drobeta Turnu-Severin, Mehedinti
  • Perioada: Mai 2016
  • Descriere generala

In fiecare an, in data de 22 mai, se celebreaza la nivel mondial Ziua Diversitatii Biologice, in concordanta cu hotarârea Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (O.N.U.) care, la 20 decembrie 2000, a proclamat data adoptarii Conventiei pentru Diversitate Biologica – 22 mai. Tema sub care se desfasoara anul acesta Ziua Mondiala a Diversitatii Biologice este „Biodiversitatea si modificarile globale”. Prin biodiversitate se intelege varietatea formelor de viata din ecosistemele terestre si acvatice si dintre complexele ecologice din care fac parte.
Voluntarii asociatiei Scientia Nemus vor ca prin aceasta campanie sa creasca gradul de sensibilizare si responsabilitate civica in randul cetatenilor orasului, printr-o actiune de ecologizare si conservare a mediului inconjurator.

  • Justificare

Voluntarii asociatiei Scientia Nemus vor sa promoveze aceasta zi importanta pentru natura si pentru comunitate, printr-o actiune de ecologizare si conservare a mediului inconjurator.

Ca activitate principala, ne propunem sa ecologizam o zona de pe raza municipiului Dr Tr Severin, (respectiv: Faleza Dunarii de la Ruinele podului lui Traian pana la Cetatea medievala) prin implicarea voluntarilor cat si a cetatenilor ce doresc sa ni se alature pentru reciclarea deseurilor existente. O parte a deseurilor va fi ridicata de catre un centru de reciclare, iar cealalta parte, va fi folosita in alte scopuri precum: confectionare de ghivece de flori.

  • Activitati

A1. Vizitarea zonei situata de la Ruinele podului lui Traian si pana la Cetatea Medievala a Severinului pentru a ne informa cu privire la situatia reala a gunoaielor in aceasta zona.

A2.Semnarea contractelor de parteneriat/sponsorizare/donatii in vederea obtinerii resurselor necesare pentru ecologizarea zonei

A3.Derularea unei actiuni de strangere de fonduri la nivelul orasului Drobeta Turnu-Severin

A4. Promovarea si diseminarea rezultatelor proiectului

  • Beneficiari

Directi: turisti ce viziteaza zona

Indirecti: membrii clubului Active Youth si membrii comunitatii locale

  • Rezultate

Principalele rezultate atinse prin aceasta campanie:

–> ecologizarea zonei Faleza Dunarii de la Ruinele podului lui Traian pana la Cetatea medievala din Drobeta Turnu-Severin

–>incheierea unui parteneriat intre asociatie si un centru de reciclare

–> strangerea a peste 70 kg de deseuri din zona vizata