ACTIVE YOUTH- through democratic values

ACTIVE YOUTH- through democratic values

Asociatia SCIENTIA NEMUS anunta demararea implementarii proiectului: ACTIVE YOUTH- through democratic values, cu numarul de referinta: 2016-3-RO01-KA105-035466, finantat din fondurile Comisiei Europene, prin programul Erasmus +, apelul KA 1 – Mobilitati individuale in domeniul tineretului.

Asociatia SCIENTIA NEMUS, are calitatea de coordinator, proiectul avand urmatoarele organizatii partnere:

  • Community Council of Education in Municipality Gotse Delchev BULGARIA,
  • ASSOCIACIO XERACION ASOCIATION CULTURAL SPANIA,
  • Zona Livre – Associação Cultural PORTUGALIA.

 

Proiectul : ”Active Youth- through democratic values”, are ca tema principala valorile democratice intelese prin prisma celor 5 mari teme de interes general si de mare actualitate in randul tuturor tinerilor, si anume: drepturile fundamentale ale omului, egalitatea de gen si sanse, cetatenia activa, No hate speech si agresiunea online. tinerii sunt cei mai expusi fenomenelor de discriminare, intolerant a si agresiune, fie verbal, fizica sau virtuala. Proiectul isi propune desfasurarea unor activitati interactive, care sa antreneze tinerii in exercitii de gandire si de intelegere a valorilor democratice.

Obiectivele principale ale proiectului “Active Youth- through democratic values” sunt:

O1. sa implicam un numar de 32 de tineri ce provin din medii sociale si minoritati diferite, cu varste cuprinse intre 16 si 20 ani, intr-un proces de dezvoltare de competente referitoare la valorile democratice, drepturile omului, egalitate de gen, cetatenie activa, combaterea discursului instigator la ura (no hate speech), combaterea efectelor provocate de agresiunea virtuala (virtual bullying).

O2. sa implementam cel putin 8 campanii locale cu impact comunitar de catre cei 32 de tineri provenind din 4 tari europene, pe una din cele 5 teme: Drepturile omului, Cetatenie activa, Egalitatea de gen si sanse, No hate speech si Agresiunea virtuala,in urma participarii la schimbul de tineri.

O3. sa dezvoltam personal intr-un context non-formal un grup international, mixt de 32 de participanti proveniti din 4 tari.

Proiectul se incadreaza in Actiunea Cheie 1 din programul de educatie ERASMUS+, si anume mobilitatea individuala in domeniul Tineretului si vizeaza oferirea de oportunitati de participare in proiecte europene de invatare prin descoperirea de noi culture europene, cresterea sanselor de angajare prin dezvoltarea de competente soft skills prin educatia non formala.

Perioada de implementare este de 8 de luni, februarie 2017- septembrie 2017. Valoarea totala a proiectului este de 11,264 EURO, valoare nerambursabila acordata de Comisia Europeana.

Grupul tinta al acestui proiect il constituie tinerii cu varste intre 16-20 ani, interesate in imbunatatirea competentelor din sfera valorilor democratice, tineri proactive ce sustin incluziunea sociala si isi doresc sa se implice active in viata comunitatii din care provin.

Principalele activitati ale proiectului:

  • Cercetare si analiza de nevoi
  • Schimb de tineri international la Baile Herculane 18-23 iunie 2017 cu 32 de participanti din 4 tari pe tema valorilor democratice
  • Implementarea celor 8 campanii pe tema valorilor democratice in 4 comunitati diferite
  • Diseminare si promovare
  • Evaluare si rezultate.

Detalii suplimentare:

Mirela Balaci – coordonator proiect. E-mail: mirela.balaci@scientianemus.org

Tel: 0040753323970, facebook: Balaci Mirela

 

2017_02_ActiveYouth_through democratic values_anunt demarare proiect