GRUP TINTA

GRUP TINTA

Grupul tinta al proiectului “TOP Management SV-BI – Firme de exercitiu pentru accesul elevilor la pozitii de top management, cercetare si inovare in viata profesionala” este format din 500 de elevi de liceu cu rezultate academice bune si foarte bune din regiunile Sud-Vest Oltenia si Bucuresti-Ilfov.

Prezentul proiect raspunde nevoii de a integra elevii cu performante academice bune in pozitii adecvate de management in companii prin investitia adecvata perioadei de tranzitie scoala la viata activa.

Elevii si studentii performanti se confrunta cu lipsa componentelor atitudinale necesare competentei de management. Acestia, pe parcursul invatamantului liceal si universitar, dezvolta competente specifice uneia sau mai multor discipline la nivelul componentelor informationale, dar care sunt insuficiente ocuparii unor pozitii de management in cadrul unor companii de top.

La nivel european se acorda o mare importanta dobandirii de competente cheie care sa ajute la integrarea socio-profesionala si a modului in care acestea contribuie la dezvoltarea personala, economica si sociala. Acestea coroborate cu problemele cu care se confrunta tinerii din societatea romaneasca: perioadele de tranzitie de la educatie la ocuparea unui loc de munca care au devenit mai lungi si mai complexe; somajul in randul tinerilor; criza economica actuala care a redus si mai mult posibilitatile tinerilor pe piata muncii; locuri de munca temporare de o calitate scazuta si slab remunerate; lipsa de competivitate a tinerilor pe piata muncii, toate aceste aspecte ne provoaca sa gandim sprijinirea acestor tineri in activitatea de consiliere punand accent pe dezvoltarea competentelor esentiale care sa le faciliteze accesul pe piata muncii.

O problema cu care se confrunta acestia in momentul finalizarii studiilor si a accesului pe piata muncii este slaba capacitate de a raspunde noilor provocari si de a se adapta cerintelor pietei muncii in continua schimbare.

Membrii grupului tinta participa la activitati de consiliere privind planificarea traseului socio-profesional si cresterea increderii in in propriile capacitati si aptitudini.