SOS Educatiei in Mehedinti – SOS Mehedinti – Demarare activitati educationale pentru anul scolar 2020-2021

SOS Educatiei in Mehedinti – SOS Mehedinti – Demarare activitati educationale pentru anul scolar 2020-2021

Demarare activitati educationale pentru anul scolar 2020-2021

Asociatia  SCIENTIA NEMUS, in calitate de beneficiar al proiectului “SOS Educatiei in Mehedinti – SOS Mehedinti” – POCU/74/6/18/104888, impreuna cu partenerii asociati: Scoala Gimnaziala ”Regele Mihai I”, mun. Drobeta Turnu Severin si Scoala Gimnaziala Nr. 15, mun. Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti  au demarat incepand cu luna septembrie 2020 activitatile educationale planificate in cadrul proiectului pentru anul scolar 2020 – 2021.

Astfel incepand cu data de 01.09.2020, s-a inceput organizarea activitatilor cu urmatoarele categorii de persoane:

 • elevi – invatamant primar si gimnazial care in anul scolar 2020-2021 se afla in anul terminal al ciclului de invatamant (clasa a IV, clasa a VIII), beneficiari de programul ”Scoala dupa scoala”

Activitatile educationale se vor desfasura in afara orelor prevazute de programa scolara, iar repartizarea grupelor de elevi va fi urmatoarea:

 • La Scoala Gimnaziala „Regele Mihai I” vor functiona:
  •  in cadrul programului Scoala dupa Scoala: 1 grupa de elevi  – Ciclul Primar si 2 grupe de elevi  – Ciclul Gimnazial 
 • La Scoala Gimnaziala Nr. 15 vor functiona:
  • in cadrul programului Scoala dupa Scoala: 1 grupa elevi – Ciclul Primar si 2 grupe elevi  – Ciclul Gimnazial.

Proiectul se implementeaza in perioada 29.05.2018 – 28.05.2021 (36 luni), este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 , avand valoarea totala a Contractului de Finantare de 2.817.123,79 lei din care suma de 2.817.123,79 lei reprezinta 100% din valoarea totala eligibila aprobata.

Obiectivul general al proiectului: prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii pentru un numar de 355 de persoane din scolile din judetul Mehedinti: Scoala Gimnaziala Balta – Comuna Balta, Scoala Gimnaziala ”Regele Mihai I” – Drobeta Turnu Severin si Scoala Gimnaziala Nr. 15 – Drobeta Turnu Severin, prin implementarea de programe educationale integrate de tip preventiv si remedial.

Acest obiectiv se traduce in beneficii reale si vizibile pe termen lung pentru cele 355 persoane, ce apartin grupurilor vulnerabile, cu un risc ridicat de parasire timpurie a scolii, care vor fi asistate prin proiect atat financiar, cat si prin activitati specifice menite sa contribuie la imbunatatirea competentelor de baza ale acestora.

Membrii grupului tinta vor fi implicati in activitati formale, non-formale si informale menite sa ii atraga pe acestia catre activitatile educative obligatorii, dar si sa le imbunatateasca performantele. Astfel:

 • 45 de copii de varsta anteprescolara vor beneficia de sprijin in vederea integrarii la gradinita
 • 75 de prescolari, din care 30 din mediul rural, vor participa la activitati specifice menite sa contribuie la stimularea accesului la educatie si la dezvoltarea abilitatilor cognitive, socioemotionale si fizice ale acestora
 • 190 de elevi (95 de elevi din invatamantul primar si 95 de elevi din invatamantul gimnazial), din care 40 din mediul rural, aflati in anii terminali ai ciclului primar si gimnazial vor fi implicati in programe de prevenire a abandonului scolar si vor fi sustinuti in tranzitia de la ciclul primar la cel gimnazial, respectiv de la cilcul gimnazial la cel liceal
 • 45 de persoane participante la programul ”A doua sansa” vor fi reintegrate in sistemul de educatie in vederea finalizarii studiilor pe care le-au abandonat
 • 65 de persoane, personal didactic si de sprijin, vor beneficia de programe de formare profesionala continua

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Informatii suplimentare se pot obtine de la Asociatia SCIENTIA NEMUS

Persoana de contact: Lavinia Curescu, Manager proiect

Email: office@scientianemus.org

Website: scientianemus.org

http://scientianemus.org/wp-content/uploads/2021/02/2020.09_Comunicat-de-Presa_SDS.pdf