Dragons’ Den – Excelenta in democratie

Dragons’ Den – Excelenta in democratie

Asociația SCIENTIA NEMUS anunță desfășurarea concursului Dragon’s Den – Excelența în democrație, eveniment organizat în cadrul proiectului ”Tineretul de azi: democrația de mâine”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România și vizează Componenta Implicare, Subcomponenta 1.3 – Încurajarea valorilor democratice.
Proiectul este implementat de către Asociația Scientia Nemus în perioada 15 aprilie 2015 – 14 aprilie 2016, având costul total eligibil de 72.022,40 EUR și își propune dezvoltarea de competențe din sfera valorilor democratice și a drepturilor omului pentru 75 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani din Drobeta Turnu Severin.
Pentru eveniment 10 echipe formate din membri ai grupului țintă vor pregati campanii de promovare a valorilor democratice din cele cinci teme abordate în proiect: drepturile omului, cetățenie activă, egalitte de gen și șanse, combaterea discursului instigator la ură și virtual bullying.
Evenimentul se va derula sub forma unui concurs de tip ”campaign pitching” și se dorește promovarea spiritului competițional și ”free speech-ul”. Acest lucru se va realiza și prin prezența unui juriu format din persoane relevante pentru domeniile ce privesc apărarea și promovarea valorilor democratice.
În urma desfășurării concursului Dragon’s Den – Excelența în democrație, trei dintre campaniile prezentate vor fi declarate câștigătoare. Acestea vor fi implementate în comunitate și vor avea rolul de creștere a gradului de conștientizare asupra valorilor democratice și drepturile omului.