Partnership for Entreprenorial Advance of Society In A Productive On Going Development

Partnership for Entreprenorial Advance of Society In A Productive On Going Development

Asociatia SCIENTIA NEMUS, Romania , in parteneriat cu LOS-Liberecka obcanska spolecnost, z. s. Cehia ; Xeración Asociación Cultural, Spania si Laborsano – Gestão e Serviços, Lda., Portugalia , anunta demararea implementarii proiectului: Partnership for Entreprenorial Advance of Society In A Productive On Going Development (Peas in a Pod), cu numarul de referinta: 2016-1-RO01-KA204-024636, finantat din fondurile Comisiei Europene, prin programul Erasmus+, apelul KA2 – Parteneriate strategice in domeniile educatiei, formarii si tineretului.

Proiectul are ca OBIECTIV GENERAL oferirea de oportunitati de invatare pentru un numar de 32 de formatori de invatare in vederea derularii unui program integrat de antreprenoriat de catre cele 4 organizatii din Europa.

Acesta va fi atins in conformitate cu urmatoarele obiective specifice:

•Dezvoltarea competentelor antreprenoriale, pentru 100 de adulti din Europa in vederea implementarii unui business;

•Dobandirea de competente in educatia antreprenoriala pentru 32 formatori de adulti;

•Cresterea capacitatii organizatiilor pentru colaborari transnationale in vederea diseminarii rezultatelor, metodelor dezvoltate in proiect.

Proiectul se incadreaza in Actiunea Cheie 2 din programul de educatie ERASMUS+, si anume Dezvoltarea de parteneriate strategice in domeniul educatiei adulte din Europa si vizeaza dezvoltarea resursei umane din fiecare regiune a partnerilor, prin componenta sa antreprenoriala, oferindu-se noi alternative de formare si invatare, pe tot parcursul vietii.

Perioada de implementare este de 24 de luni, octombrie 2016- octombrie 2018. Valoarea totala a proiectului este de 73,660 EURO, valoare nerambursabila acordata de Comisia Europeana.

Grupul tinta al acestui proiect il constituie persoanele cu varsta peste 18 ani: persoanele somere, fara ocupatie dar aflate in cautarea unui loc de munca, persoanele interesate de crearea propriei afaceri, micii intreprinzatori ce doresc sa-si imbunatateasca cunostiintele antreprenoriale si cei ce isi doresc sa parcurga programul integrat de formare al proiectului.

Principalele activitati ale proiectului:

•Organizarea de intalniri transnationale de lucru;

•Organizarea de workshopuri internationale pentru dezvoltarea cursurilor de antreprenoriat bazate pe 4 teme principale: management organizational, management financiar, marketing, antreprenoriat in context european

•Formarea a 100 de persoane adulte in vederea dobandirii de competente antreprenoriale

•Formarea a 300 de persoane, prin intermediul unei platforme e-learning

•Desfasurarea de evenimente de promovare a proiectului.

Detalii suplimentare puteti obtine de la:

Asociatia SCIENTIA NEMUS

Mirela BALACI, Coordonator tehnic; E-mail: mirela.balaci@scientianemus.org

2016-10_comunicat-de-presa_lansare-proiect
2016-10_press-release_project-launching