Tineretul de azi: democratia de maine

Tineretul de azi: democratia de maine

„Tineretul de azi:democratia de maine” este un proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania si a demarat in luna aprilie 2015.

Pe o perioada de 12 luni 75 de tineri cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani dezvolta competente din sfera valorilor democratice, drepturilor omului, egalitate de gen, cetatenie activa, combaterea discursului instigator la ura (no hate speach), combaterea efectelor provocate de agresiunea virtuala (virtual bullying).

In vederea atingerii acestui obiectiv, in cadrul proiectului se desfasoara:

 • Ateliere tematice in care sunt abordate cele 5 teme din sfera valorilor democratice.
 • Evenimente tip Biblioteca vie si World cafe
 • Clubul „Active Youth”
 • Evenimentul Dragons’ Den – Excelenta in democratie
 • Organizarea campanii
 • Implementarea unui KIT de resurse educationale

Asociatia Scientia Nemus isi propune prin statut sa deruleze activitati in vederea imbunatatirii, promovarii si implementarii de programe care vizeaza dezvoltarea resurselor umane, inclusiv a tinerilor din comunitate.

Studiile recente demonstreaza faptul ca tinerii nu au suficient de multe informatii cu privire la valorile democratice, ceea ce ii determina sa aiba comportamente discriminatorii si ignorante fata de acest gen de probleme. Acestia trebuie sa invete in primul rand care le sunt drepturile si responsabilitatile, sa invete sa nu fie indiferenti la discriminarile si nedreptatile ce se petrec in jurul lor, sa fie implicati in dezvoltarea societatii.

Prin implementarea proiectului „Tineretul de azi: democratia de maine”, Asociatia Scientia Nemus urmareste atingerea principalelor obiective:

 • Implicarea unui numar de 75 de tineri cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, intr-un proces de dezvoltare de competente referitoare la valorile democratice, drpeturile omului, egalitate de gen, cetatenie activa, combatarea discursului instigator laura (no hate speach) si combaterea efectelor provocate de agresiunea virtuala (virtual bullying)
 • Organizarea a trei campanii (castigatoare in urma evenimentului dragons’ Den – Excelenta in democratie) cu impact la nivelul comunitatii ce vor avea rolul cresterii gradului de consientizare asupra valorilor democratice.
 • Implementarea unui Kit de resurse educationale ce va putea fi utilizat in scoli de catre profesorii voluntari din cadrul proiectului pentru a putea contribui la promovarea si respectarea valorilor democratice si a drepturilor omului.
 • Infiintarea clubului de tineret Active Youth al carui rol va fi implmentarea de activitati de promovare a valorilor democratice, combaterea discriminarii, combaterea discursului instigator la ura atat in perioada de implementare cat si in perioada de sustenabilitate a proiectului.
 • Dezvoltarea capacitatii organizationale a asociatiei Scientia Nemus de a dezvolta mecanisme de lucru cu tinerii in domeniul vizat prin intermediului acestui proiect.