Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) – Active Youth

Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) – Active Youth

Sub sloganul “Orice zi e buna pentru a fi voluntar” tinerii din Clubul Active Youth desfasoara in perioada 09.Mai – 15.Mai.2016 actiuni de voluntariat in comunitate in cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV).

Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) se deruleaza in perioada 9-15 mai 2016, si reprezinta un eveniment anual national menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntari, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii si a implica cat mai multi cetateni in recunoasterea activitatii de voluntariat.

Din cele peste 300 de campanii organizate la nivel national, 3 sunt ale clubului nostru din Drobeta Turnu-Severin iar prin intermediul lor ne propunem sa sustinem voluntariatul si sa luam parte la schimbare, fiindca suntem tineri, suntem activi si fiindca ne pasă.

  • Campania “Calatorind prin Europa” are loc pe 09.Mai.2016 cu ocazia Zilei Europei si are ca obiectiv principal informarea cetatenilor orasului Drobeta Turnu-Severin in legatura cu statele membre ale Uniunii Europene. In aceasta zi ne vom deplasa in zonele aglomerate din orasul nostru si vom oferi trecatorilor flyere ce contin informatii referitoare la cele 27 de state membre ale UE.

Mesajul campaniei va fi: “Europa este o parte din fiecare

  • Daruieste prin Educatie!” are ca obiectiv informarea si educarea tinerilor cu varste de pana in 14 ani  despre educatia non-formala, prin organizarea de activitat de dezvoltare personala si lucrul in echipa, centrate pe joc si autocunoastere. Activitatea principala va consta in implicarea voluntarilor din cadrul Clubului Active Youth (Asociatia Scientia Nemus), in activitati specifice educatiei non formale cu copii si tineri, iar la final acestia vor fi rasplatiti cu cate un cadou simbolic. Actiunea se va desfasura in zilele de 11.Mai si 12.Mai.2016 la Scoala Generala Nr. 3 din Drobeta Turnu – Severin.

Motto-ul campaniei este: “Daruim ca sa educam.

  • Campania “Voluntar in imagini” isi propune sa fotografieze actiuni de voluntariat ale tinerilor/voluntarilor ce activeaza in organizatii si asociatii din Mehedinti, in care sa surprinda activitati si comportamente specifice cetateniei active. Ne propunem sa strangem cel putin 100 de fotografii, care vor fi ulterior postate si promovate pe pagina oficiala a evenimentului. Primele 5 fotografii cele mai apreciate vor fi premiate. Campania se desfasoara pe toata perioada 09 – 15.Mai 2016

Mesajul campaniei ”Voluntar in imagini” este urmatorul: “Fii un bun cetatean pentru orasul tau!”.